Elokuviin perustuvia pelejä

Mikä tahansa elokuva ei sovellu pelin inspiraatioksi. Elokuvan täytyy olla hitti vetääkseen ostajia, jotka haluavat jatkaa elokuvan maailman kokemista ja siihen uppoutumista pelin kautta. Joskus kyseessä voi olla elokuva, joka on saanut inspiraationsa pelistä ja joka sitten tuottaa taas uuden pelin, Tästä on kyse esimerkiksi Angry Birds: Action -pelissä, jonka pohjana oli Angry Birds -elokuva, joka taas pohjautui Rovion alkuperäiseen Angry Birds -peliin.

Star Wars sekä Disneyn pelit

Huippusuositut Star Wars-elokuvat ovat poikineet monta peliä. Perheen pienimmille suunnattu LEGO Star Wars on kattava kokoelma sekä netissä että mobiilisti pelattavia erilaisia Star Wars -aiheisia pelejä. Mukana seikkailevat kaikista elokuvista tutut hahmot Yodasta Amiraali Akbariin. Hieman varttuneemmille on tarjolla monipuolinen valikoima videopelejä, jotka keskittyvät elokuvien eri aspekteihin. X-Wing -sarjan peleissä voi keskittyä avaruudessa käytäviin kiihkeisiin taisteluihin kapinallisten näkökulmasta, kun taas TIE fighter -pelissä voi astua Imperiumin pilotin saappaisiin ja käydä avaruustaistelua kapinallisia vastaan. Dark Forces -sarjassa voi taas keskittyä Kyle Katarnin seikkailuihin.101 Dalmatialaista, Tuhkimo, Leijonakuningas, Liisa Ihmemaassa sekä sadat muut suositut elokuvat ovat inspiraationa erilaisille Disneyn peleille. Valikoimista löytyy esimerkiksi action-pelejä, seikkailupelejä, taidepelejä joissa voi piirtää ja maalata, pukeutumispelejä Miss Piggyn johdolla, urheilullisia pelejä sekä musiikillisia pelejä.

Elokuvien inspiroimia kolikkopelejä

Slottipelit ovat nettikasinoiden suosituimpia pelejä ja niistä eräs on saanut inspiraationsa vuonna 2008 ilmestyneestä Batman-elokuvasta. Elokuvan ikimuistoiseksi teki Heath Ledgerin esittämä Jokeri-hahmo, on tuttu myös The Dark Knight –kolikkopelistä. Kolikkopeli on progressiivinen jackpot-peli, joka tarjoaa neljä erisuuruista jättipottia. Pelin progressiivisen luonteen vuoksi jättipottien suuruus vaihtelee, mutta suurimman eli Mega-jackpotin voittajalle taataan minimissään miljoona kolikkoa.Elokuviin pohjautuvat pelit kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, ja niitä tehtailevatkin useat eri peliyhtiöt. Eri elokuvista saa peleissä tuotua esiin aivan uudenlaisia piirteitä keskittymällä esimerkiksi elokuvan johonkin sivujuonista. Usein elokuvista inspiraationsa saaneet pelit eivät olekaan täysin samanlaisia sisällöiltään kuin esikuvansa, vaan niihin lisätään paljon eri osia, jotka eivät ole suoraan juonesta poimittuja.